Andrijana Hodžić: Namjera napadača je bila da ubiju

Šefica Administrativne kancelarije u Mitrovici Adrijana Hodzić izjavila je danas da je bombaški napad koji se u ponedjeljak veče dogodio u centru sjevernog dijela Mitrovice neljudski akt i da su napadači imali namjeru da ubiju.

U strogom centru sjevernog dijela Mitrovice nepoznate osobe aktivirale su u ponedjeljak veče eksplozivnu napravu, koja je pričinila materijalnu štetu, a povrijeđenih nije bilo. Incident se dogodio oko 23.10 sati, kada je eksplozivna naprava bačena na terasu stana na prvom spratu, čiji je vlasnik kosovski Srbin. Zgrada se nalazi u strogom centru sjevernog dijela Mitrovice, samo nekoliko desetina metara od predškolske ustanove i osnovne škole “Sveti Sava”.

Policija i vatrogasci su bili sinoć na licu mjesta, a na stanu koji je bio meta napada pričinjena je velika materijalna šteta. Ispred zgrade gdje se dogodila eksplozija, koja se čula u cijelom gradu, okupio se veći broj zabrinutih građana.

Hodžić je u saopštenju navela da je sinoćnji napad vrlo ozbiljno ugrozio život jednog, kako je navela, uzornog građanina i da se na osnovu štete koja je nanijeta jasno vidi da je namjera napadača bila ubistvo. Ona se zapitala ko je nalogodavac i ko ima pravo da se tako ophodi prema građanima sjevernog dijela Kosovske Mitrovice, ističući da je napad uznemirio građane.

“Nadam se da će sve bezbjedonosne institucije shvatiti ozbiljnost situacije i preduzeti nešto konkretno po pitanju bezbjednosti i u pravcu uspostavljanja vladavine prava, prije nego što neko strada,”- istakla je Hodzićeva.

Kako saznaje meta napada bio je radnik Administrativne kancelarije kosovske vlade u Mitrovici koji se u trenutku napada nalazio u stanu na čijoj terasi je došlo do eksplozije.

Ovo nije prvi napada na osoblje Administrativne kancelarije a nedavno su nepoznati napadači pokušali ubistvo Dušana Milisavljevića koji je ranjen kada je maskirani napadač pucao na njega ispred jednog od kafića u  Mitrovici.

Preko dvadeset incidenata dogodilo se u Mitrovici u posljednja dva mjeseca, a počinioci ovih kriminalnih dijela još uvijek nisu lišeni slobode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.