Anđelinin film je dokaz genocida!

Brutalne scene

Istakao je da je film nešto najbolje što se desilo našoj zemlji poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma, kao i da je ostvarenje holivudske zvijezde, humanitarke, vlasnice “Avazovog zmaja” i “Srca Sarajeva” izuzetno značajno za Bosnu i Hercegovinu, cijeli region i, naravno, za Bošnjake

– To je dokaz agresije i genocida na naš narod – rekao je jučer za “Dnevni avaz” poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini komentirajući film koji govori o najbolnijoj bosanskoj ratnoj rani – silovanju žena.
 
Iskreno nam je priznao da je u utorak navečer s tremom ušao u Zetru.
 
– Bojao sam se da će istina o agresiji i stradanju našeg naroda i države biti napola kazana i da ću imati muku u duši što nema iskrenih i hrabrih ljudi koji su spremni svijetu kazati golu i hladnu istinu nakon lepršavih laži. To je ona istina koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. No, kako se radnja filma odvijala i kako su se redale brutalne scene, koje su govorile o brutalnom odnosu prema ljudima, posebno prema ženama – našim majkama, kćerkama, sestrama, tetkama i komšinicama, shvatio sam da je Anđelina Đoli ta iskrena i hrabra osoba koja se ne boji kazati istinu svima – rekao je reis Cerić.

Liječiti rane

Također, potcrtao je da je samo tako, dakle ne bojeći se izreći istinu, moguće liječiti ratne rane.

– Stoga, hvala velika Anđelini Đoli na iskrenosti i hrabrosti. Hvala joj što se ne boji javno kazati da voli Bosnu. Hvala joj što je prepoznala da u Bosni ima svjetskih talenata – poručio je reis.

Naglasio je da poruka filma Anđeline Đoli ima trajnu pouku za sve nas ovdje i za cijeli svijet.

– Korisno bi bilo da film pogledaju Beograd i Banja Luka, jer je šok-terapija najbolji lijek za neke bolesti. Nadam se da će primjer Anđeline Đoli slijediti domaći i svjetski reditelji u prikazivanju istine o agresiji i genocidu na naš narod – dodao je na kraju reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.