APSOLUTNI HIT IZ ŠVICARSKE: Zavirite u jedan od najmanjih električnih automobila na svijetu, poznata je i cijena…

Microlino 2.0 je minijaturno vozilo, ali s prilično dobrim karakteristikama. Proizvođač kaže da će mu najviša brzina biti 90 kilometara na sat, doseg s jednim punjenjem baterija oko 200 kilometara (u većem paketu opreme, mjereno ljeti), a baterije će se na običnoj kućnoj utičnici moći napuniti za samo četiri sata. Masa vozila bit će oko 500 kilograma. Na stranicama proizvođača navedeno je i kako “ovo nije automobil”, jer će se u EU moći registrirati kao moped – pa će ga tako kod nas moći voziti svi stariji od 16 godina.

Za razliku od ranijih verzija, ovaj model ima istaknute i zanimljivo futuristički dizajnirane LED rasvjetne trake sprijeda i straga, koje preuzimaju funkcije dnevnih svjetala, pozicije, žmigavaca i stop-svjetala, dok se u bočnim retrovizorima nalaze dodatna prednja svjetla.

Konstrukcija Microlina značajno je napredovala od prve verzije

Uskoro bi za testiranje trebao biti spreman i treći prototip, pa do kraja ljeta i četvrti i peti, nakon čega bi trebala uslijediti homologacija za europsko tržište. Po uspješnom završetku tog procesa, Microlino bi trebao ući u serijsku proizvodnju. Cijena i dalje ostaje kako je bilo najavljeno, 12.000 eura, a rezervacije su već otvorene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.