Automobilom u kuću, jedna osoba poginula

Jedna osoba poginula je, a tri su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se je dogodila u blizini sela Donja Trnova, na regionalnom putu Niš-Aleksinac (Srbija), kada je putnički automobil bukvalno preletio cijelo dvorište i udario u gornji sprat kuće.

Prema informaciji koju su objavili lokalni mediji, udes se dogodio protekle noći, sat vremena oko ponoći na “lakat krivini” iz pravca Niša ka Aleksincu.

Do nesreće je došlo kada je automobil sitroen aleksinačkih registarskih oznaka sletio sa kolovoza, probio bankinu i preletjevši cijelo dvorište prednjim dijelom udario u kuću.

Na licu mjesta poginuo je putnik u vozilu V.N. (31), dok su teške povrede zadobili vozač N.N. (32) i za sada neidentifikovana 32-ogodišnja djevojka. Lakše povrede zadobila je 24-ogodišnjakinja J.P.

Prema riječima jednog od policajaca koji je vršio uviđaj, rekao je da je 32-ogodišnjakinja ispala iz kola prije nego što je sitroen sletio sa puta, a ostalo troje ostalo je zarobljeno u kolima dok vatrogasci nisu isjekli lim. Djevojku je neko prebacio u aleksinačku bolnicu.

Uzroci nesreće nisu poznati, a prema nepotvrđenim informacijama putnici su se vraćali s porodičnog veselja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.