Azem Vlasi: Kosovu svejedno ko pobjedi

“Ne vrijedi nam da se sekiramo zbog ovakvog ili onakvog izbornog rezultata u susjedstvu. Srbija neka izabere vlast kakvu zaslužuje, a mi ćemo gledati svoja posla”, rekao je Vlasi za sutrašnji novosadski “Dnevnik”.

Dodao je da je javnost na Kosovu pre četiri godine mislila da će biti drugačije, kada je na izborima u Srbiji pobjedila opcija koja se zaklinjala u Evropsku uniju, a onda se pokazalo da ona “u mnogo čemu nastavlja Miloševićevu politiku”.

Vlasi je ocjenio da će i u samoj Srbiji kosovska tema u aktuelnoj izbornoj kampanji imati mnogo manji uticaj na birače nego što je to ranijih godina bio slučaj, jer se “na toj temi više ne dobijaju glasovi”.

“Većina gradjana Srbije u svojoj percepciji kosovskog pitanja ide, naime, ispred političara, svjesni su da je Kosovo krenulo svojim putem, da je nezavisno i da su priče o nekakvom očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta – prazne”, kazao je Vlasi.

On nije isključio mogućnost sporadičnih ekscesa na Kosovu, a kao primjer takvog incidenta naveo je slučaj kada su pripadnici srpske Žandarmerije uhapsili pripadnike Kososvske policije.

Vlasi je taj dogadjaj naznao “kidnapovanjem dva kosovska policajca”, koje je naredio ministar srpske policije i lider SPS-a Ivica Dačić.

Prema Vlasijem riječima, ti policijci su “u dogovoru s Kforom patrolirali u pograničnoj zoni, i to sa kosovske strane, kako bi spriječavali šverc”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.