Banka odbila da mu da kredit, skoro 20 godina kasnije ju je kupio

Adam Diring (39) nije imao ni dolara kada se prije 18 godina uputio u banku u Urmstonu, u okrugu Man─Źestera, kako bi poku┼íao da dobije kredit i zapo─Źne biznis.

Odbili su ga tada momentalno, pod izgovorom da je mlad i neiskusan. U tom trenutku, Diring je radio na podu jedne male kancelarije, a 2014. godine svoju kompaniju je prodao za pet miliona funti.

Kako bi se bar malo osvetio lokalnoj banci koja je u najte┼żem trenutku odbila da mu pomogne, godinama kasnije kupio je cijelu njenu zgradu za 450.000 funti.

– Tako sam pro┼íle nedjelje kupio zgradu banke za 450.000 funti u kojoj sam odbijen za kredit od 10.000 funti u 21. godini! – napisao je britanski biznismen na svom profilu na Instagramu.

– Prije ulaska u banku molio sam se jer nisam imao ke┼ía i nisam imao pojma kako c╠üu ostvariti svoj san bez toga – obja┼ínjava Adam.

Me─Ĺutim, ┼żena koja je u to vreme bila menad┼żer odbila je da mu da kredit. Uprkos problemima, ovaj ─Źovjek je uspio da razvije svoju kompaniju za upravljanje dugovima i ┼ítednjom. Adam je sada ugledni biznismen i motivacioni govornik. Danas poma┼że mnogim kompanijama kako da organizuju svoje finansije.

Ina─Źe, bio je problemati─Źan tinejd┼żer, sa 14 godina izba─Źen je iz ┼íkole jer je polupao jedan automobil. Pristupio je potom Kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu, ali je ubrzo odustao jer je mnogo pio i tako se vratio u Urmston, gdje je konstantno mijenjao poslove.

Zgrada banke koju je kupio bit ─çe potpuno renovirana i dobit ─çe prenamjenu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐