BEBA JE ROĐENA SA DŽINOVSKIM JEZIKOM: Cijeli svijet je žalio, a danas ovako izgleda (FOTO)

Djevojčica boluje od Bekvit-Vajdmenovog sindroma

Mala Pejsli je rođena sa rijetkim sindromom koji je doveo do preteranog rasta jezika, ali mukama jadne bebe koja nije mogla u potpunosti da zatvori usta konačno je došao kraj.

Djevojčica iz Aberdina, gradića u američkoj državi Južna Dakota, sada ima 16 mjeseci, a njeni problemi su počeli čim je došla na svijet, jer je rođena sa jezikom veličine odrasle osobe. Stanje je bilo veoma ozbiljno jer je Pejsli zbog veličine jezika bila u opasnosti da se uguši, pa su je u prvoj nedelji života priključili na aparate za disanje.

Zbog veoma neobičnog poremećaja, njen jezik je bio dva puta od usta. Prva operacija nije riješila problem, jezik je nastavio da raste, a sve to je bila posljedica Bekvit-Vajdmenovog sindroma nekontrolisanog rasta, koji pogodi jedno od 11.000 novorođenčadi.

Veličina njenog organa šokirala je čak i ljekare, koji tvrde da nikada u karijeri nisu vidjeli bebu sa tolikim jezikom. Pejsli su morali da hrane preko cjevčice prvih šest meseci, jer preko usta nije mogla da dobije dovoljnu količinu.

Roditelji Medison i Šenon su se nadali da će vremenom veličina njenih usta dostići jezik, ali to se nije dogodilo. Uslijedila je druga operacija, hirurški je odstranjeno 15 centimetara jezika, što je omogućilo da se mala Pejsli prvi put u život nasmije! I ne samo to, djevojčica će konačno moći da razgovetno izgovori prve riječi.

– Kad se oporavila od operacije Pejsli mi se prvi put osmjehnula, bila sam šokirana koliko je moja beba prelijepa. Sada je potpuno drugačije dijete, njen izraza lica je drugačiji i jedva čekamo da prvi put izgovori riječi mama i tata – izjavila je presrećna majka.

Medison je zadovoljna i što prolaznici neće više u čudu zagledati njenu kćerku.

– Zbog toga što joj je jezik stalno virio iz usta ljudi su mislili da im se ona plezi.Često su me pitali zašto ima toliko veliki jezik.

Ljekari se nadaju da Pejsli neće biti potrebna nova operacija, ali će nastaviti da prate njeno stanje jer rijetki sindrom može da se ispolji i na druge načine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.