Besim Hoti: Povećano prisustvo KPS-a

On je potvrdio da je u nedjelju uveče jedno putničko vozilo čiji je vlasnik kosovski Srbin Slaviša Vučković iz sela Zupče izrešetano hicima iz vatrenog oružja u susjednom selu Čabra na sjeveru Kosova.

Hoti je rekao da je vozilo imalo KM registarske tablice i da policija ne isključuje mogućnost da je napad na vozilo etnički motivisan.

“Vučković je parkirao vozilo ispred kuće kosovskog Albanca kod koga je bio u posjeti sa još jednim Srbinom. Oko 22 sata čuli su pucnjavu, a kada su izašli napolje vidjeli su oštećenja na vozilu”, rekao je Hoti.

Na automobilu marke “pasat” polomljena je zadnja i prednja šoferšajbna, a rupe od hitaca vidljive su po cijelom vozilu, rekao je policijski portparol dodajući da je napadač najvjerovatnije koristio automatsku pušku.

U  Mitrovici od subote je pojačano prisustvo Kfora naročito u naselju “Tri solitera”, gdje je prošle nedjelje u eksploziji stradao kosovski Albanac Seljver Haradinaj a dvoje njegove djece povrijedjeno.

Po jedna policijska patrola je stacionirana u neposrednoj blizini mosta koji Albanci iz “Tri solitera” koriste za prelazak iz sjevernog u južni dio Mitrovice.

Vojnici Kfora takodje se nalaze ispred “Tri solitera” u neposrednoj blizini tzv.srpske opštine Kosovska Mitrovica. Tokom prethodne noći mogle su se vidjeti patrole Kfora koje su sa džipovima povremeno obilazile multietnička naselja u sjevernom dijelu Mitrovice.

Istragu o ubistvu Haradinaja vode pripadnici kosovske policije i Euleksa, koji osim tvrdnje da je u napadu korišćen plastični eksploziv koji je bio postavljen na prozoru njegovog stana, za sada ne saopštavaju druge detalje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.