Bezobrazne papige sklonjene iz parka jer su neprestano psovale posjetioce

Pet novih papiga u parku divljih ┼żivotinja Lincolnshire osoblje ─çe privremeno skloniti s o─Źiju i od u┼íiju javnosti jer su neprestano psovale posjetioce.

Nepristojne papige stigle su u park divljih ┼żivotinja Lincolnshire u Engleskoj 15. augusta. Provele su karantin u istoj prostoriji i jedna drugoj obogatile repertoar psovki, rekao je voditelj parka.

Steve Nichols rekao je da je psovanje papiga nasmijavalo osoblje, ┼íto je, pak, pet sivih afri─Źkih papiga samo poticalo da nastave, prenosi Independent.

Nichols je kazao da je park i prije udomljavao “bezobrazne” papige i da je to “vrlo komi─Źno”.

– No slu─Źajno smo udomili pet papiga iste sedmice i sve su provele karantin zajedno, ┼íto zna─Źi da je jedna prostorija bila puna papiga pogana jezika – rekao je Nichols.

– ┼áto vi┼íe psuju, to se vi vi┼íe smijete pa ih to motivira da psuju i dalje.

Papigama nije dugo trebalo da s opscenostima po─Źnu i u parku.

– Doslovno nam je ve─ç nakon 20 minuta re─Źeno da su psovale posjetioce i svakakvi prostakluci su izgovoreni – rekao je Nichols.

Iako su posjetioci vidjeli smije┼ínu stranu situacije, park je odlu─Źio povu─çi papige iz javnosti jer se bli┼żi vikend i do─çi ─çe puno djece.

Prostaku┼íe ─çe biti razdvojene i odvojeno smje┼ítene u nastambu s pristojnim papigama pa se u upravi parka nadaju da ─çe okru┼żenje i njih upristojiti.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana

´╗┐