BIO JE NOTORNA ŠKRTICA, NISU IMALI POJMA DA JE MILIONER: Nije imao čak ni mobilni telefon, a pred smrt je uradio nešto NEVEROVATNO

Da milioneri poklanjaju deo svog bogatstva nije uobičajena vest, ali kada čovek koji je bio ozloglašen kao škrtica neposredno pre smrti podeli 13 miliona dolara, stvar poprima neobične razmere.

Naime, Teri Kan, milioner iz Indijanapolisa, odlučio je da posthumno pokloni svoju imovinu.

Pre svoje smrti 31. januara 2021, Kan je naredio da njegovo bogatstvo bude donirano raznim dobrotvornim organizacijama.

Pre smrti, Kan je kontaktirao advokata Dvejna Ajzaksa, koji sada upravlja njegovom imovinom. Ajzaks je kontaktirao organizacije iz Indijanapolisa putem e-pošte. Tokom dve godine podeljeno je 13 miliona dolara za podršku desetak neprofitnih organizacija.

Oni koji su poznavali Kana bili su iznenađeni kada su shvatili koliko novca ima. Veći deo svog radnog veka Kan je bio zaposlen u istom medicinskom centru za veterane iz kog se penzionisao 2003. kao šef kadrovske službe.

Živeo je u istoj kući više od 20 godina (koja je prodata za samo 200.000 dolara nakon njegove smrti) i nikada nije imao mobilni telefon. Pored toga, bio je “najštedljiviji čovek kojeg sam ikada sreo”, rekao je Ajzaks.

Ajzaks, koji je upoznao Kana 90-ih, na kraju je dobio zadatak da izvrši multimilionerov testament, zajedno sa Kanovim bivšim saradnikom i prijateljem Vensom Meklarenom. Njegovo imanje je tada vredelo 3 do 4 miliona dolara, a pre njegove smrti vrednost je narasla na više od 13 miliona dolara.

Kan nije precizirao koje dobrotvorne grupe treba da dobiju ovaj novac. Tokom protekle dve godine, Ajzaks i Meklaren su istraživali kako da raspodele sredstva.

Odlučili su da doniraju milion dolara organizacijama koje bi smatrale da je novac “transformativan” u skladu sa Kanovim interesima.

Među njima je bila i podrška davaocima besplatnog školskog pribora, neprofitnoj organizaciji koja se bavila stambenim zbrinjavanjem ratnih veterana, prihvatilištima za žrtve nasilja u porodici i drugim organizacijama koje se odnose na zdravstvo, sport i djecu.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.