Bio je pred potpisom za Mančester junajted, a onda je upucan u glavu

Sve je izgledalo kao bajka. Igrao je veoma dobro i pred njim je bio transfer u Mančester junajted. Salvador Kabanjas (Cabanas) bio je jedan od najboljih napadača Južne Amerike, ali se život Paragvajcu promijenio iz temelja. U jednom klubu imao je sukob s meksičkim narkodilerom i tada ga je ovaj upucao u glavu.

Te 2010. osvajao je svijet, a onda mu je ostala samo borba da preživi. Ljekari su ga proglasili medicinskim fenomenom, s obzirom da je pored teškog ranjavanja uspio da se oporavi.

– Potpisao sam predugovor za 1,3 miliona funti za transfer u Evropu. Rekli su mi da idem u Mančester junajted. Moj tadašnju klub Amerika udvostručila mi je plaću, dali su mi stan u Akapulku i još jedan u Kankunu da bi me zadržali – priča Kabanjas.

Ipak, Hoze Garza (Hose), meksički narkobos, sve to prekinuo kada mu je pucao u glavu. Kabanjas je preživio i čak se vratio fudbalu. Istina na mnogo nižem nivou, pa danas ima novi posao.

– Kada igraš, zvijezda si, a kad ne igraš, nikoga nije briga za vas. To je tužno. Bio sam idol u Paragvaju, a niko iz Saveza ili reprezentacije nije mi pomogao. Danas radim u očevoj pekari. Ljudi me prepoznaju kad im razvozim hljeb. Kažem im da sam sretan što sam uopće živ i pokušavam da se oporavim. I dalje vjerujem, iako sam sve izgubio – riječi su Kabanjasa.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana