Bivša robinja ISIS-a šokirala UN: Prvo me pretukao, pa mi je rekao da skinem sve sa sebe, a onda…

Noćna mora 21-godišnje Nadie Murad Basee Taha počela je kada su džihadisti upali u njeno selo na sjeveru Iraka u avgustu prošle godine i odveli je u Mosul.

– Dovezli su autobuse i u njih nagurali 150 porodica. Maltretirali su nas cijelim putem, tukli su nas i dirali. Odveli su nas u neku zgradu u kojoj je bilo hiljade jazida. Malu djecu islamisti su izmjenjivali kao poklone. U jednom trenutku prišao mi je jedan od njih i odmah me povukao za ruku želeći me odvesti sa sobom. Gledala sam u pod, bila sam užasnuta. Kad sam digla pogled, vidjela sam ogromnog muškarca. Izgledao je kao čudovište! – ispričala je Nadia pred Vijećem UN-a.

Ona je dodala kako se tada potpuno slomila i počela je plakati.

– Počela sam urlati “ja sam premlada, a ti se ogroman”. Opalio mi je šamar, a nakon toga me premlatio. Nekoliko minuta poslije, došao je neki drugi muškarac. Ovaj je bio puno manji, a ja sam ga molila da me uzme sa sobom. Jednostavno, onaj prvi me toliko prestrašio da sam bila spremna na sve drugo – kazala je ova nesretna jazidkinja. 

Nadia je kazala da je to za nju bila noć iz pakla.

– Prvo me pitao da promijenim vjeru i pređem na islam, što sam odbila. Potom me pitao hoću li se udati za njega. To je bila noć iz pakla! Prvo me pretukao, a nakon toga mi je rekao da skinem sve sa sebe. Potom je pozvao stražare koji su se iživljavali na meni sve dok se nisam onesvijestila’, ispričala je ova mlada i hrabra žena koja je uspjela pobjeći nakon tri mjeseca torture i zlostavljanja i sada živi u Njemačkoj. 

Na kraju svog obraćanja pred članovima Vijeća UN-a Nadia je kazala: “Preklinjem vas, potpuno uništite “Islamsku državu”, prenosi Daily Mail. 

Pogledajte video:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.