Bivša zvijezda Real Madrida proglasila bankrot, pa potpisala za trećeligaša

Bivša zvijezda Real Madrida, Nizozemac Rojston Drente (Royston Drenthe) potpisao je ugovor sa španskim trećeligašem Rasing Mursijom svega nekoliko dana nakon što je proglasio osobni bankrot.

Drente je krajem prošle godine bankrotirao i na sudu u Bredi ušao je u proces osobnog bankrota nakon što je izgubio 3.5 miliona dolara raznim lošim ulaganjima.

Propao mu je butik u Roterdamu, okušao se i kao reper, no nije mu uspjela muzička, kao niti glumačka karijera. “Zaboravio” je i da mora plaćati porez, pa su se dugovi nagomilali.

Mjesec dana nakon što je bankrotirao, potpisao je ugovor s trećeligašem Rasing Mursijom, 12. klubom u svojoj nomadskoj karijeri.

Karijeru je započeo u Fejnordu, a 2007. je kao jedan od najvećih talenata nizozemskog nogometa stigao u Real Madrid za 14 milona eura, međutim, na Santijago Bernabeu se nije previše naigrao.

Počele su posudbe i lutanja, pa je igrao za Everton, Herkules, Alaniju Vladikavkaz, Riding, Spartu Roterdam, Šefild Venzdej.

– Radujem se novoj španskoj avanturi. Nije mi bilo lako doći, moja djeca su tužna. Ali sada jedva čekam kada ću nastupiti – poručio je 33-godišnji Nizozemac koji je posljednjih godinu i pol igrao za nizozemskog trećeligaša Kozaken Bojs, prenosi Hina.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook