Bivši menadžer šampiona Formule 1: Zašto supruga krije Mihaela Šumahera

Mihael Šumaher (Michael Schumacher, 50), bivši šampion Formule 1 prije gotovo šest godina doživio je nesreću na skijanju u francuskim Alpama. Informacije o njegovom zdravstvenom stanju i dalje su pod velom tajni. Posljednja informacija koja je procurila u javnost je, da je Šumaher početkom septembra prebačen u Pariz na tajno liječenje.

Odbijeni zahtjevi

Nakon nesreće nikada nije viđen u javnosti, a nisu ga vidjeli ni neki ljudi koji su blisko sarađivali s njim.

Tako bivši Šumaherov menažder Vili Veber (Willi Weber) u dokumentarnom filmu njemačkog RTL-a “Priča o Michaelu Schumacheru” povodom 25. godišnjice osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka otvoreno je govorio o situaciji sa sedmerostrukim svjetskim prvakom u Formuli 1.

On smatra da supruga legendarnog vozača Formule 1, koji je u decembru 2013. teško povrijedio glavu, krije istinu o oporavku sedmostrukog šampiona. Zna se da je nakon frakture lobanje i povrede mozga bio u komi.

Prošlog mjeseca, Vili Veber, koji je Šumaheru dugo bio menadžer, rekao je minhenskim novinama “TZ” da bi navijači slavnog vozača trebalo da imaju više informacija o njemu.

Veber tvrdi da je mnogo puta tražio da vidi Šumija, ali da je te zahtjeve odbijala njegova supruga Korina (Corina).

Veber, Šumaher i Korina: Korina odbila Veberovu posjetu Šumaheru - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

  • Veber, Šumaher i Korina: Korina odbila Veberovu posjetu ŠumaheruFoto: (Agencije)

Stara želja

I, tome je dodao da se Korina plaši da bi istina o Šumaherovom stanju mogla da izađe u javnost.

-Znam da je Mihael doživio snažan udarac, ali, nažalost, ne znam kako napreduje oporavak. Volio bih da znam kako mu je, da mu stegnem ruku, pomilujem lice… Ali, nažalost, sve to Korina odbija. Ona se vjerovatno plaši da bih mogao odmah da istričim napolje i svima objelodanim istinu – rekao je Veber za dokumentarac “Priča o Mihaelu Šumaheru”.

Dodao je da je uvjeren da će se Šumi oporaviti.

-Snažno vjerujem u Mihaelov oporavak, jer znam da je on borac. Ako postoje šanse, on će ih iskoristiti. Ovo ne smije da bude kraj. Molim se za njega i ubijeđen sam da ćemo ga svi ponovo vidjeti – zaključio je Veber.

Korina, koja je u braku sa slavnim vozačem od 1995. godine, nedavno je u intervju za magazin “Ona” rekla da je na svemu zahvalna Šumiju.

-Kada sam imala 30 godina, željela sam da ostvarim svoju staru želju da imam konja. I, Mihael je, otišao sa mnom u Dubaji, gdje sam kupila arapsko grlo. Sve je činio za mene, sve. Nikada neću zaboraviti kome treba da budem zahvalna na svemu – Mihaelu Šumaheru, mom suprugu – rekla je Korina.

Očevim stopama

„Sportpresseball“ je događaj koji se već 38 godina održava u čast njemačkog sporta. Ove godine nagradu je dobio i Mik (Mick) Šumaher. Odlikovan je nagradom “Sportler mit Herz”, što u prevodu znači sportista sa srcem. Na zabavu je došao u pratnji mame Korine, a svojim emotivnim govorom dotakao je prisutne goste. Stao je na binu na kojoj je njegov otac stajao sedam puta kao legenda sporta.

-Veoma sam ponosan na svog oca. Sve je ovo za mene veoma emocionalno. Uvijek sam sanjao da sjedim u autu u kojem je sjedio moj otac. Ove godine vozio sam dva auta koje je vozio moj otac. Sjedio sam čak i u istom sjedalu i što je najsmješnije kao skrojeno je za mene – rekao je Mik Šumaher.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook