Bizarni rituali ljepote

U raznim kulturama širom svijeta postoje određeni rituali kojima žene naglašavaju svoju ljepotu. U cilju dostizanja vrhunca ženstvenosti ljepši pol je spreman na razna eksperimentisanja, koja su nerijetko veoma bolna. Pročitajte koji su to najbizarniji rituali…

Ogrlice za izduživanje vrata 

Određena burmanska plemena smatraju duge vratove simbolom ženstvenosti. Zato su od malih nogu djevojčice primorane da nose uske metalne ogrlice oko svojih vratova a kako rastu, raste i visina ogrlice koja izdužuje njihov vrat.

Deformisanje kostiju za manja stopala

Veoma bolan ritual, koji su bogate žene u staroj Kini izvodile podrazumijevao je deformaciju kostiju na stopalima kako bi ona bila što manja. Mala stopala su inače najveći simbol ženstvenosti u ovoj kulturi. Djeci se blago zavijaju stopala u zavoje i tkaninu, što s njihovim rastom rezultuje deformacijama kostiju zahvaljujući kojima stopalo ostaje malo.

Puževa sluz

U Kini, ljudi su znali da mažu sluz i sekret puža na svoje lice kako bi im koža bila glatka. Navodno, sluz ovih stvorenja ima sastojak koji se zove alatonin i hidrira kožu. Zapravo, ovaj sastojak se i dalje koristi u kremama i drugim anti-ejdž kozmetičkim preparatima.

Masaža zmijama

Jedan spa centar u Izraelu nudi mušterijama masažu određenim vrstama zmija koje gmižu po njihovim leđima. Iako ove zmije nisu otrovne, ovo veoma je zastrašujuće isksustvo. One su navodno dobre za relaksaciju i pružaju osjećaj smirenosti osobama sa bolnim zglobovima i mišićima.

Balsam od sperme bika

Vjerovali ili ne, ovo je poznati “recept” u Velikoj Britaniji. Jedan luksuzni salon u zemlji nudi masku za kosu sačinjenu od spreme bika i korijena biljke Katera. Ova maska pomaže pri obnavljanju oštećene kose. Mnogi saloni i kompanije širom zemlje usvojili su ovaj recept i danas je balsam od sperme bika čest pojam u Britaniji.

Gutanje crva

U Velikoj Britaniji očigledno imaju čudne rituale, pa su tako žene prije nekoliko vijekova gutale ljigave pantljičare kako bi ostajale mršave i mogle da obuku korset. Paraziti bi izjeli većinu hrane u organizmu, ali i ozbiljno ugrožavali njihovo zdravlje, te su tako vrlo mlade obolijevale od teških bolesti. Takođe, korseti koje su nosile bili su izdrađeni od kosti kita, a toliko su bili čvrsti da bi se ženama često dešavalo da polome rebro.

Ribe koje grickaju izumrlu kožu

Iako je ovaj ritual nastao u Turskoj, opšte je prihvaćen u nekoliko zemalja u Aziji. U Turskoj, postoji mnogo javnih bazena napunjenih ribicama koje grickaju izumrlu kožu da vašeg tijela. Navodno su veoma dobre za piling kože i liječenje psorijaze. Ova usluga postoji u mnogim evropskim zemljama i zove se “Fish Spa”, a ribe grickaju kožu samo sa stopala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.