Bokser Mike Towell preminuo nakon meča

Škotski bokser Mike Towel je umro u bolnici nakon što je pretrpio teške povrede tokom meča održanog u četvrtak, potvrdio je njegov menadžment.

Dvadesetpetogodišnji Towel iz Dundeeja je hitno prevezen u bolnicu nakon poraza koji je doživio u petoj rundi meča protiv Dalea Avansa odrćanog u Radisson Blu Hotelu u Glasgowu.

Towellova partnerica Chloe Ross je izjavila da se bokser “borio do kraja”. Njegov menadžment je saopćio da je preminuo u prisustvu porodice, prenosi BBC Sport. Potvrda o njegovoj smrti stigla je i iz njegovog kluba St. Andrews Sporting Cluba.

– Mike Towell je preminuo. Ostat će u našim srcima zauvijek #RIPIronMike – objavljeno je na Twitteru. Ross je putem Facebooka objavila da je Towell umro oko 23:00 sati u petak.

– Srce mi je slomljeno nakon što je Mike preminuo sinoć. Imao je veliko krvarenje i otok mozga. Žalio se na glavobolje u proteklih nekoliko sedmica, ali smo vjerovali da se radi o migreni i stresu uoči borbe. Ovo su bila najduža 24 sata u našim životima. Moje dijete je izgubilo oca. Međutim, ponosni smo na sve što je Mike uradio – napisala je Chloe.

Towell je bio u knockdownu u prvoj rundi, ali se oporavio i nastavio meč. Sudac Victor Loughlin je prekinuo u borbu u petoj rundi nakon što je Towell pao drugi put.

Dobio je pomoć u ringu, a potom je prevezen u bolnicu. Do posljednje borbe je bio neporažen, skupio je 11 pobjeda i jedan neriješen meč u profesionalnoj karijeri.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook