Bregoviću zaustavljena nelegalna gradnja stambenih objekata

Sekretarijat je ukinuo rješenje opštine Voždovac kojim je Bregoviću bila odobrena legalizacija dva stambena objekta u Ulici Jove Ilića 149 i 151 i naložio da se ponovo odlučuje o Bregovićevom zahtjevu za legalizaciju.

Bregović je investirao u izgradnju objekata u naselju Voždovac, koji su građeni bez građevinske dozvole i naknadno pokušao da ih legalizuje.

Muzičar je tužbama tražio poništenje odluka Sekretarijata, ali je Upravni sud utvrdio da je Sekretarijat pravilno utvrdio da se radi o objektima koji su “u izgradnji”, a ne o objektima izgrađenim do 15. marta 2003. godine, “zbog čega nema mjesta primjeni odredbe člana 161. Zakona o planiranju i izgradnji” i odbio tužbe.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je prije godinu i po dana odlučilo da odloži krivično gonjenje protiv Bregovića zbog nelegalne gradnje i naložilo mu da u roku od šest mjeseci, od prijema rješenja, gradskom Sekretarijatu za zdravstvo uplati dva i po miliona dinara.

Krivičnu prijavu zbog krivičnog dijela gradnja bez građevinske dozvole tužilaštvo je protiv Bregovića podnijelo sredinom marta 2010. Ministarstvu za životnu sredinu i prostorno planiranje. Taj postupak je vođen nevezano od upravnog postupka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.