Brutalno je mučila čovjeka do smrti, a sada ide na operaciju promjene pola o trošku države

Zatvorenik koji izdržava doživotnu kaznu za brutalno ubistvo bit će podvrgnut operaciji promjene spola koja košta 27.000 dolara o trošku poreznih obaveznika u Velikoj Britaniji.

Paris Grin (Paris Green) je rođena kao Piter Lejing (Peter Laing), ali se identificira kao žena od 2011. godine. Godine 2013. osuđena je za ubistvo Roberta Šanklanda (Robert Shankland).

Grin i još dva saučesnika namamili su Šanklanda (45) u stan, vezali ga, silovali oklagijom i mučili nekoliko sati, toliko da mu je ostao otisak od cipele na vratu.

Grin (26) je počela izdržavanje zatvorske kazne u ženskom zatvoru “Kornton Vejl” u Stirlingu u Škotskoj, ali je premještena poslije informacija da je imala seks s drugim zatvorenicama u svojoj ćeliji.

Sada treba biti podvrgnuta operaciji promjene spola o trošku poreznih obaveznika, što je mnogo naljutilo porodicu žrtve.

– Uništila je porodicu i odnijela nečiji život. Ona je uništila život moje majke i sada joj se daje takav tretman kako bi se mogla bolje osjećati? Zatvorska služba kaže da se radi o ljudskim pravima – ali ona je na najgori mogući način oduzela nečija ljudska prava. Imam apsolutnu simpatiju za transrodne ljude. Neka imaju operaciju. Ali ne i ona – rekla je sestra ubijenog Roberta, Polina Bel (46).

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana