Čakijom izbo djevojku, zatim izboli i njega

Dvije maloljetne osobe povrijeđene su u obračunu koji se u subotu oko 14 sati dogodio u ulici Mehe Porobića do broja 58, općina Ilidža-Sarajevo.

Incident su započeli maloljetni K. S. i E. G. (19), a u tuči nastradala je djevojka koja je bila u društvu E. G..

Djevojka R. N. (17) zadobila je ubodne rane u obje noge, a čakijom ju je ubo maloljetni K. S., koji je u nastavku obračuna također povrijeđen.

E. G. je, naime, oteo čakiju i ubo K. S. u predjelu prepona, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

– Na KUM-u KCU Sarajevo konstatovano je da je lakše tjelesne povrede zadobila R, N. koja je nakon ukazane ljekarske pomoći puštena kući dok je kod mldb. K, S. konstatovano da se radi o teškim tjelesnim povredama te je zadržan na daljnjem liječenju. O navedenom je obaviješten kantonalni tužitelj, a uviđaj obavljen od uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode: G. E„ rođen 1994. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio KD iz člana 362. KZ FBiH (nasilničko ponašanje) nakon čega je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju navedenog događaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.