Cannavaro bio usred krize i u Kini i u Italiji: Razočaran sam ponašanjem Evropljana

Legendarnog italijanskog nogometaša i trenera kineskog Guangzhou Evergrandea Fabija Cannavara pandemija koronavirusa zatekla je u žarištu u Kini, a onda i u njegovoj Italiji.

Cannavaro se oglasio putem Instagrama u razgovoru s Ikerom Casillasom koji pokušava podići svijest u Španiji koja je nakon Italije najviše pogođena zemlja u Evropi.

“Evropa nije iskoristila situaciju u Italiji. Imao sam tu nesreću da proživim razbuktavanje virusa u Kini. Izgledalo je kao u nekom filmu. Svuda su mi mjerili temperaturu, u banci, u sportskom centru, kad bih ulazio u stambenu zgradu. Jedini način da se spriječi širenje bila je prevencija. Kada sam se vratio u Italiju svi su me pitali kako je u Kini, niko nije ni mogao zamisliti da će mjesec kasnije isto biti i ovdje”, rekao je Cannavaro.

Italijan je potom istakao kako je razočaran ponašanjem svojih sugrađana koji i dalje izlaze van.

“Previše ljudi dolazi u bolnice gdje nema mjesta za sve. Nedostaje maski, rukavica i ostalih potrepština koje liječnici koriste. Počeli smo kampanju s bivšim svjetskim prvacima iz 2006. i zasad ide dobro. Trebamo pomoć. Nažalost, naš primjer nije poslužio mnogima. Njemačka, Engleska i Francuska mogli su zatvoriti gradove, ali nisu. Evropa nije iskoristila našu situaciju”, poručio je Cannavaro.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana