Čestitka Ujedinjene stranke Bošnjaka povodom mjeseca Ramazana

U oči ramazanskog mjeseca posta, u ime Ujedinjene stranke Bošnjaka i u svoje lično ime, upućujem čestitke svim građanima islamske vjeroispovjesti, povodom najvažnijeg praznika za sve islamske vjernike širom svijeta.

Molimo dragog Allaha da ramazanske dane provedete u miru i sreći sa svojim familijama i prijateljima. Ramazan je mjesec posta, skrušenosti, zahvalnosti i predanosti Milostivom, mjesec čišćenja duše i tijela, mjesec samoodricanja i samokontrole, mjesec svjetla i preporoda, jedinstvena prilika za promociju ljubavi, mira, suživota i tolerancije.

Ovaj praznik nas uči da budemo plemeniti i darežljivi prema ljudima koji nas okružuju, podstiče nas na dobra djela i međusobno pomaganje.

Ovog mubarek mjeseca, sjetimo se svih onih koji su gladni, ili bez doma, i pomozimo drugima onako kako bi to sami željeli. Molimo Gospodara da se smiluje svim vjernicima  i usliši dove za bolju budućnost.

Simbolika Ramazana upućuje da zajedničkim radom možemo unaprijediti slobodu, jedinstvo i uzajamno razumjevanje, stvarajući pretpostavke za bolju budućnost društva u kome živimo. Želimo da ovaj, i buduće ramazanske praznike Bošnjaci Kosova, a i svi građani islamske vjeroispovjesti provedu u spokoju i zadovoljstvu, okruženi svojim najbližima.

Predsjednik predsjedništva USB-a

Afit Zulji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.