Chisora platio ceh, suspendovan na neodređeno

Ponašanje Dereck Chisorae okarakterisano je od strane Savjeta kao “jedno od najgorih ikada koje je profesionalni bokser pokazao“.

Sve je počelo šamaranjem Vitalija na zvaničnom mjerenu prije borbe, nastavilo se pljuvanjem njegovog brata Vladimira u ringu, u kom Dereck Chisora nije uspio da osvoji pojas, a završilo se tučom sa Davidom Heyeom na konferenciji za medije poslije borbe, zbog čega su obojica morali da daju izjave u minhenskoj policiji.

Chisora će biti izuzet iz rangiranja u teškoj WBC kategoriji u kojoj je bio na 14. mjestu, a predsjednik WBC Hoze Sulajman je poručio da se traži što drastičnija kazna za Britanca.

“Bokseri su gospoda i svuda širom svijeta pokazuju primjer časti i fer pleja kada se poslije iscrpljujuće bitke međusobno rukuju na sredini ringa. Time pokazuju poštovanje. Dereck Chisora neće baciti ljagu na ovaj sport, sport junaka koji žive dostojanstveno“, navodi se u saoštenju organizacije.

Njegov menadžer Frenk Voren bio je izuzetno ljut donijetom odlukom.

“Ne razumijem kako neko može da bude kažnjen, a da nije prethodno saslušan. Nikada u životu nisam doživeio tako nešto. On je uradio nešto za šta nema opravdanja, ali bilo je dosta stvari koje su se odigrale iza scene. Mislim da sve treba uzeti u obzir prije donošenja bilo kakve odluke“, rekao je Voren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.