Clinton u Prištini: NATO je dobio rat, građani Kosova stekli mir

Centralna manifestacija povodom 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo održana je danas na Trgu Skenderbeg u centru Prištine

Centralna manifestacija povodom 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo održana je danas na Trgu Skenderbeg u centru Prištine, a prisustvovali su joj, pored ostalih, bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Bill Clinton, bivša američka državna sekretarka Madeleine Albright i američki general Wesley Clark, koji je komandovao NATO snagama tokom bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Bill Clinton kazao je da voli Kosovo i da će mu uvek u životu biti najveća čast što je bio uz kosovski narod protiv etničkog čišćenja i za njegovu slobodu.

“Sećam se lica građana koje sam sreo pre 20 godina u osnovnoj školi u Uroševcu. Rekao sam im ono što kažem i danas, 79 dana vazdušnih napada NATO-a moglo je da dobije ovaj rat, međutim, građani Kosova stekli su mir. Dvadeset godina kasnije mislim da ste napravili divan posao dobijanja ovog mira“, rekao je Clinton.

On je istakao da su Sjedinjene Države 20 godina uz Kosovo, nezavisno od toga ko je bio na vlasti u Beloj kući.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana