Čovjek koji se među prvima našao na mjestu tragedije u Restelici -Šaban ef.Hadži(VIDEO)

NASLOVNA RESTELJICA

I danas plače i žali Restelica, žalimo svi, svi ljudi dobre volje, ma gdje da smo, plače Šara koja im je davala nadu, da ostanu u surovoj prirodi.Davala im je srce i ljepotu, duha da istraju u visinama i prirodnim tajnama planine. Ostade mala Amsera, Resteličanka, tužna i još ne zna šta je snašlo.

Tužni februar biće joj uvijek slika života onoliko koliko je zapamtila ” Zlo”, koje je nije poštedilo i o kojem će više saznati sutra. Saznaće i da smo svi uz nju. Nevolje koje će podnijeti, ipak učiniće joj se manje kada ih dijeli sa svima nama.

Opasnost zakucala na vrata i odnijela svu ljubav, sreću, radost i nadu čistih duša, koje je dragi naš gospodar uzeo sebi. Neka im dragi Allah otvori vrata Dženeta a neka Amseru čuva, čuvaćemo je i mi humani ljudi.

O detaljima tragedije govori Šaban ef.Hadži, čovjek koji je prvi stigao na mjestu nesreće, učestvovao u akciju spašavanja, čovjek koji danas koordinira kriznim štabom sela Restelice, selu kome je svaka pomoć neophodna i porodicama evakuisanih iz svojih domova jer prijeti nova opasnost od sniježnih lavina i erozije.

VIDEO

FOTO

PLATISTE 1

PLATISTE 2

RESTELICA 1

RESTELICA 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.