Crna Gora: Zabrana kretanja nakon 19 sati

U Crnoj Gori uvedena je zabrana kretanja nakon 19 ─Źasova zbog pove─çanog broja zara┼żenih od koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odlu─Źilo je da skrati vrijeme rada ugostiteljskih i uslu┼żnih subjekata, koji ─çe raditi do 18 ─Źasova.

“Zbog izuzetno slo┼żene epidemiolo┼íke situacije mjere zabrane napu┼ítanja objekta stanovanja va┼żi─çe od 19 ─Źasova do pet sati narednog dana. Mjere ─çe se primjenjivati od srijede, 25. novembra do 8. decembra”, navodi se.

U saop┼ítenju se isti─Źe i da je Nacionalno koordinaciono tijelo sagledavalo epidemiolo┼íku i ekonomsku situaciju prije nego je donijelo nove mjere kao i da je sve ura─Ĺeno sa ciljem da one u najmanjem mogu─çem obimu pogode gra─Ĺane, privredu i preduzetnike, a da daju o─Źekivani rezultat. Oni su pozvali gra─Ĺane da u potpunosti po┼ítuju sve mjere jer je to jedini na─Źin suzbijanja ┼íirenja koronavirusa.

“Na┼í zdravstveni sistem je, zahvaljuju─çi dobrom planiranju i stru─Źnosti i po┼żrtvovanju zdravstvenih radnika, i dalje sposoban da se odupre pandemiji uprkos zabrinjavaju─çem stepenu infekcije”, navodi se.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

´╗┐