Crnogorci očekuju dobru turističku sezonu, Sveti Stefan uskoro spreman

On je istakao da dio zasluge za rast turizma pripada i sajamskim manifestacijma na kojima se crnogorski turizam predstavlja.

“Nadam se da ćemo govoriti o dvocifrenom rastu u rasponu od osam do 10 odsto. Moj optimizam se bazira na poboljšanju usluga iz godine u godinu, te na optimizmu koji u ovom trenutku imaju hotelijeri i turoperateri sa sklopljenim ugovorima na sajmovima koji su održani svuda po svijetu”, rekao je Sekulić.

Osvrćući se na cijene u crnogorskim hotelima, te medijske natpise da su najveće u regionu, Sekulić je rekao da je bolje da Crna Gora ima pune hotele po nižim cijenama, nego poluprazne po višim.

“Iz godine u godinu imamo sve bolju turističku uslugu. U skladu sa time treba formirati cijene i pratiti cjenovnu politiku ostalih tržišta. Crna Gora je izgradila svoj brend kao turistička destinacija, a na hotelijerima je da odluče kakvu će cjenovnu politiku voditi”, rekao je Sekulić.
Sveti Stefan

Sveti Stefan bi već ovog vikenda trebalo da bude otvoren, kako bi građani i predstavnici medija mogli da vide šta je sve urađeno na ostrvu, najavio je crnogorski ministar turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić.

“Imam obećanje da će prvi gosti biti na početku turističke sezone”, rekao je Sekulić novinarima u Budvi, gdje  je otvorena Međunarodna turistička berza na Jadranskom sajmu.

Sekulić je saopštio da je Vlada, u Ekonomskoj politici, predvidjela rast turističkog prometa od nekoliko procenata.

“I dalje sam optimista, jer se nadam da ćemo ponoviti prošlu godinu i da ćemo govoriti o dvocifrenom rastu, u rasponu od osam do deset odsto”, rekao je Sekulić.

On je objasnio da te procjene bazira na poboljšanju usluga iz godine u godinu, kao i optimizmu hotelijera i turoperatora kada je riječ o sklopljenim ugovorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.