Crnogorski pomorac uhapšen sa 15 kilograma kokaina

koka

Pomorac iz Kotora Milan Marković uhapšen je u jednoj holandskoj luci sa 15 kilograma kokaina, koji je bio namijenjen za narko-tržište Zapadne Evrope. Crnogorska policija obaviještena je o tom hapšenju, ali je istovremeno bila i zatečena, jer joj ime osumnjičenog iz operativnih evidencija od ranije nije bilo poznato.

Luke u Holandiji dio su zone Evropske unije i podliježu posebnim mjerama kontrole, ali su i veoma primamljive za međunarodni šverc kokaina, koji je zbog načina distribucije i visoke cijene, u Fokusu pažnje svih nacionalnih i međunarodnih policija.

Razlog je najbliža vodena putanja do visokoplatežnog tržišta Zapadne Evrope za koje je namijenjeno, ali i zbog velike Frekvencije teretnih brodova u tim lukama, u kojima se pregledi kontejnera uglavnom vrše prema procjeni rizika.
 
Ovo je drugi slučaj hapšenja crnogorskih pomoraca u inostranim lukama u posljednjih pola godine. Krajem prošle godine, u Španiji je, u okviru akcije “Veliki prasak” uhapšen Božidar Martinović sa 36 kilograma kokaina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.