Da li je u Seriji A večeras rođena nova zvijezda?

Milan je utakmicu otvorio na najbolji mogući način. Poveli su gosti sa 0:2 već nakon 13 minuta igre. Strijelci su bili Robinho, nakon asistencije de Jonga i Balotelli nakon upošljavanja od strane Cristantea.

Međutim, njihovo slavlje je bilo kratkog vijeka. Na scenu je u 15. minuti stupio mladi Domenico Berardi i u najmanju ruku, impresionirao one koji su večer proveli uz Calcio.

Prvo je u pomenutoj minuti smanjio vođstvo Milana, zatim je u 28. izjednačio na opće oduševljenje domaćih navijača. Mladi reprezentativac Italije, i igrač u vlasništvu Juventusa nije imao nikakvu namjeru zaustaviti se na tome.

Do kraja poluvremena u potpunosti je okrenuo rezultat u korist svoje ekipe. Nakon asistencije Longhia, po treći put je savladao iskusnog golmana Milana, Abbiatia. Stadion Mapei, odnosno Citta del Tricolore je naprosto eruptirao.

Tek što se krenulo s drugim poluvremenom, Milan je ponovo kapitulirao. Doslovno je, momke iz grada mode, četvrtim golom na koljena bacio večeras vanserijski Berardi. Drugu asistenciju večeri upisao je Slovenac Kurtić.

Ovo je bio čak jedanaesti gol devetnaestogodišnjeg Domenica Berardija na 14 nastupa ove sezone u Seriji A. Njegova vrijednost već sada prelazi deset miliona eura, a uprava Juventusa, koja ga je još ljetos ”kaparisala” već sada zadovoljno trlja dlanove. Prema neprovjerenim podacima, Berardi je prvi igrač u historiji koji je Milanu uspio postići četiri gola. Treba navesti i to da je momak tek sa 15 godina počeo aktivno trenirati fudbal, kada je na nagovor brata došao na probu i zadovoljio skaute Cosenze.

Do kraja utakmice je Milan uspio smanjiti na 4:3 preko Montoliva, te zatresti prečku preko Pazzinia, ali su golovi Domenica Berardija bili od presudne važnosti.

Da li je na ”Čizmi” večeras rođena nova zvijezda, pitanje je koje se samo po sebi nameće. Kvalitet ovog mladog napadača je svakako neupitan, ali će samo vrijeme pokazati koliko Berardi zapravo može.

Ovom pobjedom je Sassuolo je pobjegao iz zone za ispadanje te došlo na samo pet bodova od Milana, koji se nalazi na jedanaestoj poziciji na tabeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.