Daleko od očiju javnosti: Tajni sastanak Thaçija i Haradinaja

Premijer Kosova Hashim Thaçi i predsjednik AAK Ramush Haradinaj sastali su se “tajno” u restoranu “Tifany” u Prištini, gdje su razgovarali o izbornim reformama.

Thaçi i Haradinaj su se vidjeli u restoranu “Tifany” blizu stadiona fudbalskog kluba “Priština”, u društvu najbližjih saradnika – zamjenika premijera Hajredina Kuçija i zamjenika predsjednika Alijanse za budućnost Kosova i političkog kordinatora dialoga u Briselu Blerima Shale, piše portal “zeri.info”.

“Razgovarali smo o dialogu u Briselu i implementaciji postignutih sporazuma, o procesu tranzicije Euleksa, o procesu izbornih reformi, kao i o potrebi završetka procesa liberalizacije viza”, rekao je Thaçi portalu “lajmi.net”, prenosi “zeri.info”.

On je dodao da je sa Haradinajom pričao o “temama od nacionalnog interesa”. Potpresjednik ABK Blerim Shala je, takođe, potvrdio susret i teme razgovora.

U kosovskoj javnosti i domaćim medijima sve se vise govori da između Thaçija i Haradinaja postoji prećutni dogovor o budućoj zajedničkoj saradnji poslije parlamentarnih izbora, na kojima bi za predsjednika Kosova AAK podržala Thaçija, a na mjesto premijera Kosova došao Ramush Haradinaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.