Dan Bošnjaka ujedino Sjevernu i Južnu Mitrovicu (FOTO)


Zahvaljujući Organizacionom odboru proslave Dana Bošnjaka, koji je podržao ovo druženje, bošnjačka zajednica Mitrovice ni ove godine nije ostala bez obilježavanja svog najvećeg nacionalnog praznika.

Među mnogobrojnim gostima je bila i zastupnica Emilija Redžepi, dok ostali predstavnici u Skupštini i Vladi Kosova, zbog zauzetosti nisu mogli da prisustvuju večeri.

Na druženju se okupilo stotonak Bošnjaka, dok su u holu restorana izložene narodne rukotvorine.

Prisutne su pozdravili: Sanela Sadiković, Emilija Redžepi, Adrijana Hodžić i Nedžad Ugljanin.

“Pravo je zadovoljstvo biti u krugu Bošnjaka, uspjeli smo i ove godine na skroman način da obilježimo ovaj važan dan.  Ovaj skup treba biti poruka svima da Bošnjaci moraju biti uporni u očuvaju svoje kulture, jezika i tradicije. Čast mi je što mi je data mogućnost da organizujem ovo druženje”, kazala je Sanela Sadiković.

Skupu se obratila i Emilija Redžepi, koja je prisutnima čestitala najveći praznik kosovskih Bošnjaka.

“Velika je čast biti večeras sa vama, da zajedno proslavimo naš dan. Ujedinjeni kao jedno biće, dokazujemo da smo jaki i jedinstveni. Hvala vam od srca što ste me zvali da budem dio vas, sa mojim Bošnjacima”, rekla je zastupnica Emilija Redžepi.

Adrijana Hodzić i Nedžad Ugljanin su u svom govoru, izrazili zahvalnost na odazivu Bošnjaka Mitrovice i izrazili da će ovakva druženja biti nastavljena.

Skup je protekao u najboljem redu, a najvažnije od svega je to da su Bošnjaci ne dijleći se na one iz južne i sjeverne, ovog puta bili ujedinjeni.

Pripremila: Sanela Sadiković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.