Danas šetnja za Zorana Đinđića

“Šetnja je skup gdje se pokazuje poštovanje prema jednom čovjeku, životu i politici, inspirisana potrebom građana Srbije da ono što danas radimo bude usmjereno na jedan cilj, da uradimo sve što je potrebno da više nikada ne bude kasno”, navodi se u saopštenju.

LDP je naveo da će “pokretačka snaga” šetnje biti Đinđićev citat koji kaže da će “Srbija biti bolja nego što jeste ako svi budemo bolji nego što jesmo”.

Ta stranka je istakla da je “istina o Zoranu, njegovom značaju za ideju i energiju moderne Srbije bila ključni motiv zbog kog svake godine Beogradom nosimo sjećanje na gubitak koji je Srbija doživela u martu 2003. godine”.

LDP je pozvao građane da danas budu na ulicama Beograda, pokažu svoju emociju prema politici Zorana Đinđića i Vlade koju je vodio i pridruže se šetnji.

“Šetnja je uvjek bila snaga takve ambicije i volje među građanima koji razumiju koliko je važno da u ovom vremenu nađemo odgovore koji bi bili na tragu one posvećenosti vrijednostima bolje, ljudskije, efikasnije i fer Srbije koja je politički motivisala i Zorana Đinđića”, naveo je LDP.

Okupljanje građana je u 11 sati, ispred prostorija LDP u Siminoj ulici broj 41, u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.