Danas zasjeda Regionalni Forum: Da kampanja bude poštena

Incijator i organizator Foruma, Savjet za inkluzivno upravljanje – međunarodna nevladina organizacija sa sjedištem u Njujorku, saopštila je da Forum za cilj ima poboljšanje društveno-političke atmosfere tokom predizborne kampanje.

Članovi Regionalnog Foruma učestvuju u neformalnoj diskusiji i u svom privatnom svojstvu, a prvim zasjedanjem predsjedavaće predsjednik Savjeta za inkluzivno upravljanje Alex Grigorev.

On je pred današnje zasjedanje Sto plus radiju rekao da Forum kao organizacija kao dugoročan cilj ima poboljšanje odnosa između ovog regiona i Beograda.

Formiranje Regionalnog Foruma rezultat je okruglih stolova kojima su tokom posljednjih šest mjeseci prisustvovali predstvanici partija i nevladinog sektora iz regiona.

Forum nastoji da obezbijedi konsenzus između političkih partija i vodećih predstavnika civilnog društva po pitanjima od opšteg interesa, da pokrene rešavanje tih pitanja, poboljša ukupnu društveno-političku atmosferu i međusobno povjerenje u regionu i da podstakne stvaranje zajedničke regionalne multietničke platforme u odnosima sa lokalnim i centralnim institucijama države.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.