Deliu: Kosovu sad ne trebaju izbori već zaštita javnog zdravlja

Poslanica Skupštine Kosova iz redova DPK Bljerta Deljiju smatra da pozivi na održavanje izbora znače poziv na ignorisanje stručnih preporuka za borbu protiv pandemije koronavirusa, dodajući da jedini fokus sada treba da bude na smanjenju broja zaraženih i preminulih od kovida-19.

Deljiju je u objavi na svom Fejsbuk profilu istakla da situacija koju stvara pandemija koronavirusa zahteva brz i efikasan odgovor institucija odgovornih za zaštitu javnog zdravlja, a ne pozive za izbore.

“Kosovo se, nažalost, nalazi na trećem mestu po broju slučajeva zaraženih koronavirusom. Ako nas ta brojka ne alarmira da poštujemo uputstva zdravstvenih radnika i relevantnih institucija, posledice će biti nenadoknadive i bolne. U ovom alarmantnom stanju za opšte javno zdravstvo, nedavno smo čuli pozive za održavanje izbora. Traženje izbora znači poziv da se ignorišu stručne preporuke. Trenutno jedini fokus institucija ostaje smanjenje stepena zaraženosti i upravljanje posledicama pandemije kako bi se građanima obezbedilo dostojanstvo, zaštita i dobrobit tokom suočavanja sa kovid-19. Život građana vredi više od jednog glasa!”, napisala je Deljiju.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook