Dinov spektakl u Novom Pazaru(VIDEO)

Kako je svoj tekst naslovio Dnevni avaz koncert u Novom Pazaru bio je spektakularan. „Ovakav koncert Merlinova publika u Novom Pazaru je dugo čekala ali niko nije očekivao ono što se desilo u petak naveče na glavnom gradskom trgu povodom 551. rođendana ovog grada. Pred više od 70.000 posjetilaca iz Novog Pazara i drugih gradova, Merlin je održao nezaboravan koncert i priredio jednu od najljepših noći koje ovaj grad pamti. Čak ni kiša nije spriječila mnogobrojnu publiku da uživa u hitovima što su se nizali jedan za drugim a koje je publika uglas pjevala zajedno sa Merlinom. Ovaj je koncert po mnogočemu bio poseban, a novina je i nešto drugačiji repertoar u odnosu na koncerte koje je Merlin održao potkraj prošle godine u Beogradu i Zagrebu” – stoji u Avazu.

Dino je izveo jedan od svojih prvih velikih hitova pjesmu “Teško meni sa tobom”, ali i “Pticu bijelu” sa posljednjeg albuma Ispočetka. Nakon prvog dijela koncerta Merlin je najavio pjevačicu Amiru Medunjanin koja je, na opšte oduševljenje publike, bez instrumentalne pratnje izvela tradicionalnu pjesmu Kad pogledam sa bedema. Nakon toga je Merlin u duetu sa basistom izveo u potpuno novom aranžmanu pjesmu “Da ti kažem šta mi je”, a u nastavku koncerta u duetu sa Aidom Mušanović otpjevao je pjesmu “Med”, snimljenu sa pjevačicom Eminom Jahović.

Avazaov novinar teško je opisao emocije i energiju kojom je u petak naveče zračio Novi Pazar. „Niti jednog trenutka publika nije prestala pjevati, sve pjesme ispraćene su gromoglasnim aplauzima i ovacijama, a nekoliko puta je preuzimala ulogu izvođača skandirajući: Dino mi te volimo! Planirani dio koncerta završen je pjesmom “Godinama”. A onda je uz zaglušujuće ovacije publike Merlin sa svojim izuzetnim bendom, vjerovatno jednim od trenutno najboljih na prostoru bivše Jugoslavije, izveo na bis pjesme “Supermen”, “Bosnom behar probeharao”, “Kad zamirišu jorgovani”. Za sam kraj koncerta Merlin je otpjevao “Lažu me”. Pri kraju izvedbe započeo je veliki vatromet kojim je završen spektakl u Novom Pazaru koji će posjetioci sasvim sigurno dugo pamtiti” – zaključeno je u Avazovom tesktu.

Sjajan doživljaj sa koncerta iz Novog Pazara objavljen u Dnevnom avazu preneli su brojni bosanski ali i turski portali i mediji, paje vest o ovom spektaklu obišla ceo svet.

Izvor: rtvnp.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.