Dirljiva priča: Susret nakon 38 godina koji je osvojio društvene mreže (FOTO)


Amanda Scarpinati zadobila je teške opekotine kada joj je bilo samo tri mjeseca u nesreći koja se dogodila kod kuće. Amanda je bila bolesna zbog čega su je namazali mentol mašću. Djevojčica je ostala bez nadzora zbog čega je završila na podu i došla do parnog isparivača na podu. On je istopio mast i uzorkovao opekotine trećeg stepena, prenosi Faktor.

Nakon godina operacija Amanda je vidjela fotografiju na kojoj je njeguje mlada medicinska sestra.

– Bila sam unakažena opekotinama zbog čega su me zadirkivali u djetinjstvu. Gledala bih fotografije i pričala sa ženom na njima, iako nisam znala ko je ona. Osjećala sam se ugodno gledajući ženu koja se iskreno brine za mene – ispričala je Amanda.

Skoro 20 godina kasnije Amanda je pokušala pronaći medicinsku sestru, ali bezuspješno. Deset godina kasnije odlučila je pokušati ponovo, ovog puta koristeći Facebook, piše Independent.

– Voljela bih da znam kako se zove i dobijem priliku da je upoznam i razgovaram s njom. Molim vas, podijelite objavu jer nikad ne znate ko bi je mogao vidjeti – napisala je Amanda uz fotografiju.

Objavu je podijelilo više od 1000 ljudi, a onda je Angela Leary prepoznala Susan Berger. Informacije o njoj proslijedila je lokalnoj televizijskoj stanici koja ju je uspjela pronaći. Nekoliko dana kasnije Amanda i Susan su razgovarale telefonom, a potom se i srele.

– Nisam mogla ni zamisliti da ću ime spojiti sa licem koje sam gledala sve ove godine. Ona je brižna i nježna kakva sam i zamišljala da će biti – ispričala je Amanda.

Kada je Amanda završila u bolnici 1977. godine Susan je imala samo 21. godinu.

– Sjećam se nje. Bila je veoma mirna. Obično kada dođu s operacije bebe plaču ili spavaju. Ona je bila tako mirna i puna povjerenja. To je bilo nevjerovatno – ispričala je Susan.

Malena Amanda bila joj je jedan od prvih pacijenata. Sada iza sebe ima bogatu karijeru i trenutno radi kao izvršni potpredsjednik jednog zdravstvenog centra u New Yorku. Fotografiju je baš kao i Amanda nosila sa sobom, ne znajući šta se dogodilo sa djevojčicom koju je njegovala.

– Ne znam koliko medicinskih sestara je toliko sretno da im se desi nešto ovako, da ih se neko sjeća. Čast mi je što ja predstavljam sestre koje su se brinule za nju godinama – rekla je Susan.

Dirljiva priča o ovom susretu brzo se proširila društvenim mrežama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.