Dječak (8) iz Argentine “novi Messi” (VIDEO)

Zlatan Ibrahimović ovih je dana pozvao Lea Messija da mu se pridruži u Paris Saint Germainu, kako bi udruženim snagama osvojili titulu prvaka Evrope, no možda bi prvaku Francuske bilo jeftinije da u Argentini potraži novog Messija.

Jedan osmogodišnji dječak svojim talentom već je privukao pažnju najvećih klubova svijeta, jer kada uzme nogometnu loptu Claudio Gabriel Nancufil se pretvori u čarobnjaka.

To znaju svi u njegovom prelijepom malom gradu na području Anda, zvanom Bariloche, ali kada je njegov djed postavio snimak na intenet, privukao je pažnju cijelog svijeta.

“Iznenađeni smo. Svi smo zatečeni kako se sve diglo u visine. TV ekipe neprestano dolaze, a sve zbog videa na kojem se vidi mali dio dječakove vještine. To je odlično. Volio bih da postane svjetska zvijezda i da nešto dobro izađe iz svega ovoga”, kaže Marcelo Ernalz, predsjednik lokalnog nogometnog kluba.

Priča slična Messijevoj

Dječak je u mladim pogonima River Plate, jednog od najvećih argentinskih klubova, a giganti Barcelona i Real Madrid, među mnogim drugim, prate napredak talentiranog dječaka.

Kompanija iz Španije preuzela je obavezu da zaštiti njegove i interese njegove porodice, a Cludiova mama Viviana pomno prati sportski razvoj svog sina.

“Nismo mogli vjerovati. Mislili smo da se neko šali s nama. Znali smo da dobro igra nogomet, ali kada su nas počeli zvati telefonom, bili smo u nevjerici. To je san miliona ljudi, a Claudio sa svega osam godina to doživljava”, priča Viviana Nancufil.

Lionel Messi imao je sličnu sudbinu u drugom argentinskom klubu – Rosariju, a baš poput Messija, i Claudio ima problem s hormonima rasta, no to mu ne smeta da se poigrava s vršnjacima puno višim od sebe.

Ipak, pred mladim Claudiom dug je put kako bi dostigao Messijev uspjeh.

Dok sanja da će jednog dana uveseljavati hiljade gledalaca na tribinama, u njegovim golovima i driblinzima danas uživaju porodica i prijatelji u Barilocheu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.