Do 17 sati u Ambasadi Srbije Sarajevu glasalo 81 posto birača

Mijatović je naveo da će biračko mjesto u Ambasadi, koje je otvoreno jutros u 7.00, biti zatvoreno u 20 sati, s tim što može biti i duže ukoliko se neko od glasača u tom trenutku nađe na biračkom mjestu.

On je naglasio da do sada nije bilo nikakvih inicidenata, niti nepravilnosti tokom izbornog procesa.

Državljani Srbije u BiH mogu da glasaju na dva biračka mjesta – u Ambasadi Srbije u BiH, gdje se na biračkom spisku nalazi 100 birača, i u Konzulatu u Banjoj Luci, njih 300.

Ambasador Srbije u BiH Ninoslav Stojadinović glasao je na biračkom mjestu u Ambasadi u Sarajevu u 10:30 sati.

U Srbiji se danas održavaju opšti izbori na kojima građani biraju predsjednika države i buduće sazive republičkog i vojvođanskog parlamenta i lokalnih samouprava.

Pravo glasa ima 6.770.013 građana koji će birati predsjednika države između 12 predsjedničkih kandidata, kao i 250 poslanika republičkog parlamenta između 18 izbornih lista.

Predsjedničke i parlamentarne izbore na Kosmetu organizuje Republička izborna komisija Srbije u saradnji sa Misijom OEBS, a u dvije srpske opštine biće održani i lokalni izbori.

Ovo je prvi put, od uvođenja višestranačja u Srbiji 1990. godine, da se istovremeno organizuju izbori za predsjednika, poslanike republičkog parlamenta, poslanike vojvođanske skupštine i odbornike lokalnih parlamenata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.