Drama u Sarajevu: Pokušaj ubistva devojčice (5)

Policiji prijavljeno da je Milana G. pokušala da ubije petogodišnju djevojčicu.

Policajci PU Novo Sarajevo uzeli su izjavu od Milane G. koja je u ponedjeljak uveče u stanu svoje komšinice u Ulici Isaka Samokovlije u naselju Velešići napala petogodišnju djevojčicu i pokušala da je ubije, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo! Naime, A. S. iz Sarajeva u ponedjeljak u večernjim satima obratila se policiji i prijavila da je u njenom stanu, u Ulici Isaka Samokovlije komšinica Milana G. pokušala da ubije njenu petogodišnju kćerku, piše Oslobođenje.

A. S. je pojasnila da je od 2011. uz novčanu nadoknadu, angažovala komšiju Dragana G. da se stara o njenoj kćerki, dok je ona na poslu. Te večeri dok se u stanu A. S. nalazio Dragan G. sa djetetom, došla je njegova ćerka Milana i histerično napala petogodišnjakinju, nanijevši joj povrede. Iz policije je saopšteno da je povrijeđenom djetetu ljekarska pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom na Pedijatrijskoj klinici bolnice Koševo, gdje su ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede.

Milana G. je, takođe, vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, uz asistenciju policijskih službenika prevezena na Psihijatrijsku kliniku bolnice Koševo, radi ljekarskog pregleda. Nadležni tužilac je, kako je rečeno iz sarajevskog Tužilaštva, naložio da mu policija, nakon saslušanja Milane G. dostavi službeni izvještaj o krivičnom djelu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.