Držite Li I Vi Posuđe U Rerni? Evo Zbog Čega Treba Odmah Da Prestanete

Mnogi u unutrašnjosti rerne skladištite plehove, tepsije itd….

Tako rizikujete da oštetite unutrašnjost tih stvari, koji su obloženi materijalima potrebnim za ravnomernu raspodelu toplote.

Radi toga, ako ste izbegli rizik od nepovratnog oštećenja rerne, trebali bi je odmah osloboditi od posuđa koje čuvate unutra.

Oštećenje unutrašnjosti rerne također predstavlja rizik od valjanosti hrane koju ćete pripremati u njoj. Sitne čestice ovih materijala, otrovnih po vaše zdravlje, mogle bi završiti u hrani tokom pečenja u rerni te se mogu kontaminirati, čineći obrok nejestivim.

Većina vatrostalnih posuda i lonaca ima unutarnji premaz koji, ako je oštećen, ugrožava sigurnost hrane koja se u njima sprema. Odlaganje nekoliko vatrostalnih posuda i lonaca jednog u druge, kako bi svi stali u rernu, može dovesti do ogrebotina posuđa i oštećenja ovog premaza.

Rizici od ove pogrešne prakse povećavaju se ako u rernu stavljate i posuđe poput noževa, viljuška i hvataljki. Poslednji rizik odnosi se na mogućnost da zaboravite na prisutnost posuđa u rerni i uključite je, možda prethodno i zagrejte, a da ne otklonite sve što je unutra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.