Dvije sedmice pakla: Tragedija za tragedijom u svijetu (FOTO)

Teške nesreće koje su se jedna za drugom događale širom svijeta odnijele su više od 590 života, broj mrtvih nije konačan. Čak 8.000 ljudi je lakše ili teže povrijeđeno, a pričinjena je i velika materijalna šteta.

Kuda ide ovaj svijet?

Tragedije koje su se prethodne dvije nedjelje gotovo jedna za drugom događale širom svijeta odnele su više od 590 života, a u njima je lakše ili teže povrijeđeno čak 8.000 ljudi. Posljedice svih njih su nemjerljive, kada se u obzir uzme broj žrtava, stradanje njihovih porodica, ali i pričinjena materijalna šteta.

Krvavi niz

Sve je počelo stravičnim zemljotresom u Kini, jednim od najjačih koji je tu zemlju zadesio posljednjih godina. Nakon toga, čitav svijet je zanijemio zbog vijesti o novom terorističkom napadu na SAD.

Iako je nivo bezbjednosti u toj zemlji podignut na najviši mogući nivo poslije 11. septembra 2001, kada su srušene kule bliznakinje Svjetskog trgovinskog centra u Njujorku, zbog čega je poginulo više od 3.000 ljudi, u Bostonu je prije desetak dana sve očigledno zakazalo. Učesnici tradicionalnog dobrotvornog maratona bili su žrtve stravičnog bombaškog napada.


 
Tragedija u Daki
 
Pored toga, uslijedilo je rušenje osmospratnice u gradu Daki u Bangladešu, u kojoj je u tom trenutku bilo više od 3.000 osoba. Tijela nastradalih još se izvlače ispod ruševina. I dva požara obilježila su prethodni period.

Jedan je izbio nakon eksplozije u azotari u Teksasu, a drugi u psihijatrijskoj klinici u Rusiji, u predgrađu Moskve, u kojem su stradali pacijenti nemoćni da se spase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.