Flašice uzrok bora oko usana?

Flašice sa vodom su, posebno na ovim visokim temperaturama, idealan način da organizam bude hidriran. Ali, da li ste znali da se kontinuiranim pijenjem iz flašice stvaraju bore u predjelu oko usana?

Kako kaže dermatolog Mičel Čejsin, zbog načina na koji morate da otvorite usta dok pijete iz flašice, na predjelu oko usana formiraju se zaista duboke bore.

Pošto veliki broj dama ne može da podnese ni samu pomisao da im koža zbog toga izgleda starija nego što jeste, pa se često pribjegavaju različitim metodama ukljanjanja, Mičel Čejsin savjetuje da jednostavno ne koristite flašice.

Dermatolog Merilin Berzin kaže da povremeno pijenje iz flašica ima isti efekat na kožu kao pušenje cigareta tokom dugog vremenskog perioda.

Zaista, linije i bore oko usana, često se nazivaju “pušačkim usnama”.

“Kada pijete iz flaše, pravite pokrete usana su otprilike isti kao kada pušite cigaretu”, rekla je dr Berzin.

Ona objašnjava da se bore oko usana ne mogu stvoriti odmah, već da je potrebno da oko dvije godine redovno pijete iz flašice. Ono što iznenađuje je da se bore najviše stvaraju od onih flašica sa “sportskim” otvorima.

Jednako loše na na predio kože oko usana utiče i ispijanje na slamku, piše “Dejli mejl”.

Za one koji ipak ne žele da se odreknu ispijanja tečnosti i z flaše, dr Čejsin preporučuje da opuste gornju usnu dok piju, kako bi umanjili zatezanje mišića zbog kojih se bore stvaraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.