FSA potvrdio: Meč Albanija – Srbija bez gostujućih navijača


Generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije (FSA) Ilir Sadiku u četvrtak je na konferenciji za medije potvrdio odluku Saveza o negostovanju gostujućih navijača na utakmici Albanija – Srbija koja će 8. oktobra odigrati u gradu Elbasanu.

On je odbacio glasine da će navijačima nacionalnog tima Srbije biti omogućeno uživo gledanje utakmice na stadionu u Elbasanu, istakavši kako će meč biti u prilici gledati samo grupa od 70 srbijanskih studenata, u okviru prethodno postignutog dogovora između vlada Albanije i Srbije u Briselu.

Potvrdio je da su poduzete ogromne mjere sigurnosti, kako bi se susret „visokog rizika“ odigrao bez ikakvih djelovanja van terena, koji bi eventualno uticali na tok utakmice.

“Svi želimo pobjedu i trebamo podržati pobjedu”, istakao je Sadiku, te ustvrdio da će jedina navijačka grupa na stadionu biti ‘crveno-crni’ koji su pripremili, kako je kazao, posebnu koreografiju.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije kazao je da vlada veliko interesovanje za kupovinu karata za predstojeći meč.

“Bilo je oko 100.000 zahtjeva od strane albanskih navijača za kupovinu karte, tako da smo bili primorani napraviti određenu selekciju. U međuvremenu online prodaja karata je počela od 15. septembra, pa smo konstatovali da je potražnja ogromna”, kazao je Sadiku, prenosi Anadolu Agency. 

Na kraju je potvrdio da će utakmici, pored albanskih zvaničnika, prisustvovati i generalni sekretar UEFA-e, Gianni Infantino. U vezi dolaska srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u Elbasan Sadiku se nije oglašavao, iako je njegovo prisustvo na pomenutom meču najavio predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.