Gormez: Prioritet zaustaviti krvoproliće i suze u islamskom svijetu

Predsjednik Uprave za vjerske poslove pri Vladi Republike Turske Mehmet Gormez po dolasku u službenu posjetu Teheranu poručio je da svaki musliman i savjestan čovjek mora učiniti sve kako bi se zaustavila krvoprolića i patnje ljudi u cijelom svijetu.

Gormeza je na teheranskom aerodromu Mehrabat dočekao čelnik Svjetske unije za međumeshepsko zbližavanje ajatolah Muhsin Eraki, a povod Gormezove posjete je učešće na 29. Međunarodnoj konferenciji jedinstva koja će se održati upravo u Teheranu.

U kratkom obraćanju novinarima u Teheranu, Gormez je istakao da je na islamski svijet pao oganj vatre i da svaki musliman mora doprinijeti da se razbuktali požari ugase.

„Svi muslimani se moraju udaljiti od svega što donosi zavjeru i smutnju među ljudima. Prioritet je da se zaustave krvoproliće i suze. To je glavni razlog ove naše posjete. Bit ću sretan ako naši susreti doprinesu i malo ka tom cilju“, poručio je Gormez.

Eraki se zahvalio Gormezu i izrazio dobrodošlicu u posjetu Teheranu, te dodao da susreti na tom nivou svakako mogu voditi ka rješavanju problema između muslimana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.