Hair Volume- spas za vašu kosu

Šta je Hair Volume?

Hair Volume je preparat iz nove generacije dodataka prehrani  za osobe koje žele da zadrže zdravu i jaku kosu i ujedno izbjegnu difuzno opadanje kose, te za osobe koje žele dodatnim hranjivim sastojcima ojačati kosu, kožu i nokte.

Hair Volume preparat umnogome se razlikuje od postojećih preparata, raznih šampona, vitaminskih kura  i tableta dostupnih na tržištu. Hair Volume je novi Švedski proizvod baziran na ekstraktu jabuke koji svojim sastojcima djeluje kao faktor rasta kose.

 

Razlozi ispadanja kose

Naša kosa reaguje  na stres, bolesna stanja, nepravilnu ishranu,  uticaje iz okoline  i indikator je svega što se događa u našem tijelu i psihi. Po izgledu kose možemo zaključiti u kakvom je stanju naš organizam i kako smo raspoloženi. Često kosa reaguje ispadanjem, na šta smo svi posebno osjetljivi. Stručnjaci sugerišu da je ispadanje od 50 do 100 vlasi dnevno normalno (jer se kosa prirodno regeneriše) i da nas to ne treba zabrinjavati. Međutim, ispadanje više od 100 vlasi dnevno je prekomjerno i zahtijeva traženje uzroka koji su doveli do ispadanja kose.

Razlozi ispadanja kose mogu biti razni: promjene hormonskog balansa (npr. u trudnoći, nakon porođaja, u klimakterijumu, usljed uzimanja kontracepcijskih tableta i sl.), stres, neka oboljenja (štitne žlijezde, jetre, bubrega), pad imuniteta, nedostatak nekih vitamina i minerala u organizmu, upalni procesi, korišćenje nekih lijekova, kao i neadekvatna njega i tretmani kose (npr. prečesto pranje, korišćenje šampona neprimjerenih tipu kose – treba znati da se tip kose mijenja sa godinama, prečesto farbanje, upotreba hemikalija za ravnanje, kovčanje i sl. Opadanje kose je frustrirajuće i utječe na samopovjerenje. Ne paničite

Koristite Hair Volume kada želite…

·  ojačati  normalan rast, jačinu i punoću kose

·  održati normalnu pigmentaciju vlasi, koja suzbija formiranje sijede vlasi

·  ojačati kožu i nokte

Prednosti kod upotrebe Hair Volume preparata koji sadrži…

·  ekstrakt jabuke koje su bogate sa oligomer procijanidima (faktor rasta kose)

·  vitamine za korijen kose (između ostalog biotin koji pomaže da se zadrži zdrav rast kose i njena gustoća)

·  aminokiseline i minerale korijen kose (između ostalog bakar koji sprječava nastajanje sijedih vlasi)

·  ekstrakt proje

·  visoki koncentrat- jedna tableta dnevno je dovoljna

Kako koristiti i čuvati Hair Volume?

1 tableta dnevno sa vodom. Da bi postigli dobar rezultat nastavite sa ovom dnevnom dozom u periodu od 3 mjeseca kao uvodni dio procesa. Preparat nije zamjena za raznovrsnu prehranu i zdrav način života. Dnevna doza se ne smije prekoračiti. Trudnice, majke koje doje djecu i djeca ispod 11 god. ne smiju uzimati tablete bez liječničke konsultacije. Čuvati na temperaturi do 25°C, izvan dohvata djece.

Da li je  Hair Volume siguran?

Da. Hair Volume je proizveden u Švedskoj pod farmaceutskom kontrolom sa “Good Manufacturing Practice” zahtjevima o kvalitetu i kontrolnoj proceduri. Hair Volume preparat nema sastojke životinjskog  porijekla i nema želatina, laktoze, šećera, glutena i soje. Evropska agencija za sigurnost prehrambenih proizvoda EFSA je ocijenila dokumentaciju za Hair Volume sadržaj biotina i cinka i njihovu povezanost za održavanje normalnog rasta kose kao i sastav bakra koji sprječava nastajanje sijedih vlasi.

Sastojci

Jedinstvena formula sadrži jabuke, koje su bogate sa oligomer procijanidima, proju koja je bogata sa miliacinom, preslicu koja je bogata sa siliciumom te ujedno esencijalne hranljive materije koje ojačavaju kosin korijen, kožu i nokte. Hranljive materije također sadrže biotin, koji doprinosi njegovanju normalne zdrave kose. Bakar doprinosi da kosa zadrži normalnu boju. Cink održava i njeguje normalnu i zdravu kožu i nokte.

Sadržaj: mikrokristalinska celuloza (mikrokrystalinsk cellulose), jabučni ekstrakt (Malus domestica Borkh.), projin ekstrakt (Panicum miliaceum L.), ekstrakt preslice (Equisetum arvense L.), voda, vitamini (Calcium-D-pantothentat, D-biotin), L-cystein, L-methionin, tabletina glazura (Magnesium stearate, Hydroxypropyl methylcellulose), minerali (Zinkoxid, Cuprisulfat), učvrščivač (Cross linked sodium carboxy methyl cellulose), sredstvo protiv zgrudvavanja (Siliciumdioxid).

Odnedavno se i u našim apotekama pojavio preparat Hair Volume renomirane skandinavske kompanije New Nordic, po izuzetno povoljnoj cijeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.