Hanka Paldum porazila Sašu Popovića

“Crne kose”, “Voljela sam voljela”, “Zelene oči”, “Vjetrovi tuge”, “Ali pamtim još”, “Ja te volim od ljubavi sva gorim”, “Ja te pjesmom zovem” koja je i danas najjači regionalni hit… a onda pjesme novijeg datuma tipa “I dan danas”, “Žena je žena” pa sve do najsvježijeg hita “Što svaka žena sanja” dovoljan su pokazatelj. O pjesmama tipa “Crni snijeg” koji je otpjevala u duetu sa Harijem i sve pjesme koje su se našle na tom albumu a koje se naslanjanu i na pop i imaju modereniji prizvuk govore da ova vanserijska pjevačica može da otpjeva sve.

Zapravo, ona je prva napravila rezove u karijeri sa novim prizvucima u folku. Bilo je to u to doba kada je radila sa Milićem Vukašinovićem, pa potom novi zvuk donosi joj Hari Varešanović, Pero Stokanović i Pero Zdravković, Dragan Tašković Taške, Armin Šaković pa i Geronimo. Svaki prizvuk koji je odabirala finalni proizvodi su bili hitični, što će reći da nije imala promašaja u karijeri. Neki kažu da je Saša Popović jedini i najveći inovator u muzici, no mnogi tako ne misle. Hanka je ta koja je unijela najviše novina u folk i uopšte u muziku.

Ovih dana Hanka ima veliki broj obaveza vezanih za snimanja singlova, spotova, press konferencija, promocija ali najsvježija obaveza je solistički nastup koji joj je, kako reče, najmilija. Naime, u sarajevskom kultnom mjestu Dom mladih u Skenderiji dva dana zaredom 8. i 9. marta Hanka će imati svoje solističke nastupe.

– Imala sam solistički koncert u Zetri. Bilo je lijepo, kao što znate. Imala sam drage goste koji imaju dodirnih tačaka sa mojom karijerom, no Zetra je veliki prostor i biću iskrena tu ima manje duše nego što se može dati u prostorima kao što je Dom mladih. U tim manjim prostorima, taj neki bliži kontakt s publikom je ono što volimo mi pjevači. Volim da vidim i osjetim njihovo zadovoljstvo dok pjevam a isto tako volim da osjete moju dušu dok pjevam jer ja zapravo kroz svoje pjevanje dajem sebe zajedno sa tom dušom.

– Nikada ne odrađujem koncerte zanatski, tek toliko da otpjevam i da završim, pjevam i ispunjvam sve želje svim prisutnim jer to su ljudi koji vole moju pjesmu, vole mene. Od srca se nadam da će to biti nastupi kojih ću se rado sjećati i koje će zauzeti značajno mjesto u mojioj neskromno rečeno bogatoj karijeri – kazala je Hanka Paldum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.