Hashim Thaçi u Hasu: Pobjedit ćemo u svim gradova

“Hasijani su jučer bili u UÇK-u, dok su danas svi ušli u PDK, jer jedino sa ovim političkim subjektom biće te podržani onako kako ste vi to zaslužili”, izjavio je premijer.

Zahvalio se Ramadanu Muji kao predsjedniku opštine Prizren na svim realizovanim projektima u selima Hasa.

“Has je bio vrata slobode a sada zaslužuje da uzme plodove te slobode”.

Premijer naše zemlje je obećao i stanovnicima ove regije i Ramadanu Muji da će imati podršku od vlade Kosova za bilo koji projekat u ovom regionu.

Na ovom sastanku je kao i uvijek bio i ministar inostranih poslova Enver Hoxhaj, Kadri Veseli kao i mnogi drugi članovi struktura PDK-a.

U okviru ovih posjeta Ramadan Muja je također posjetio i selo Zjum. On je u ovom selu otvorio implementacije nekoliko projekata.

Thaçi je za vikend boravio i u Gnjilanu gdje je prisustvovao velikom izbornom mitingu ove partije, kandidatu za predsjednika opštine Gnjilane koji je ujedno i visoki funkcioner PDK-a Qemajlu Mustafa.

Premijer je na ovom mitingu izjavio da će njegova parija osvojiti najviše opština na Kosovu jer je njegova partija ponudila najbolje ljude.

“Nemam nikakve dileme da ćemo pobjediti u Gnjilanu, Kamenici, Vitini, Vučitrnu, Podujevu, Peći, Prizrenu, Orahovcu, Ljipjanu, Prištini, Đakovici, Kačaniku, Uroševcu i drugim gradovima”, izjavio je Thaçi.

Thaçi je ponudio stanovnicima ovog grada da će glasanjem Qemajla Mustafe imati podršku za svaki projekat koji ponudi Mustafa.

“Imaće te podršku za sve projekte koje ponudi Qemajl Mustafa, podržaćemo Gnjilane sa 120 miliona eura”, bile su riječi premijera u Gnjilanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.