Hitler voleo luksuzne automobile i kokain!

Kako prenose američki mediji, zbirka se sastoji od poverljivog izvještaja na 47 stranica o Hitlerovom zdravstvenom stanju, koji je sačinjen nakon rata u razgovoru sa šestoricom njegovih liječnika.

Ona sadrži i izvještaj na 178 stranica u kome je jedan od Hitlerovih glavnih liječnika dr. Erwin Geising zapisivao pojedine fuhrerove izjave, poput “Chruchill i Roosevelt nisu nikakav politički ni vojni faktor” i nacrtao detaljnu skicu čuvenog fuhrerovog skrovišta “Vučje jazbine”.

Dokumenta, koja su dosad veoma rijetko izlagana u javnosti, bit će stavljena na licitaciju 8. i 9. svibnja u organizaciji američke online aukcijske kuće “Alexander Historical Auctions”.

Povjerljivi liječnički izvještaj sadrži nekoliko rendgenskih snimaka Hitlerove lubanje, kao i detaljan opis njegovog zdravstvenog stanja, prenosi SEEbiz.

Iz njega se saznaje da su Hitler i Braun imali seksualne odnose, iako su spavali u odvojenim krevetima i da je on primao injekcije sa sjemenom mladih bikova kako bi potaknuo svoj libido.

U odjeljku “seksualne karakteristike” piše da Hitlerovi “seksualni organi nisu pokazivali znake abnormalnosti, ni patologije. Hitler je izuzetno uživao u društvu atraktivnih žena, posebno tokom godina uspona na vlast. Kasnije, njegov libido je očigledno bio sublimiran zbog sve veće odgovornosti”.

U izveštaju se navodi i da je zbog vegetarijanske prehrane Hitler “patio od nekontroliranog ispuštanja plinova” i da je nacistički vođa zbog toga pio tablete. Hitler je koristio kokain da bi umirio bol u sinusima i grlu, ali su liječnici u jednom trenutku bili primorani smanjiti mu dozu, jer je postao ovisnik od ove droge koja je podizala njegovo raspoloženje.

Geisingov izveštaj sadrži i mapu “Vučje jazbine”, Hitlerovog skrovišta tokom Drugog svjetskog rata, koju je sam nacrtao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.