Hrvati odahnuli: Vida prošao samo sa opomenom

Domagoj Vida ipak neće biti teže kažnjen zbog video poruke koju je za prijatelje u Ukrajini, zajedno s Ognjenom Vukojevićem, snimio nakon pobjede nad Rusijom.

Vida i Vukojević su objavili video u kojem su pobjedu nad Rusijom posvetili Ukrajini i kijevskom Dinamu. Zbog napete političke situacije između Rusije i Ukrajine u zemlji domaćinu Svjetskog prvenstva ovaj je potez shvaćen kao provokacija.

FIFA je pokrenula istragu i strahovalo se da će Vida u najgorem slučaju biti kažnjen zabranom nastupa u sljedećoj utakmici.

HNS je potvrdio da je Vida dobio samo opomenu i neće biti kažnjen zbog poruke, koja je odmah izbrisana, ali ne prije nego što se proširila internetom. O svemu se oglasio i Domagoj Vida.

“Žao mi je što je dio medija protumačio na ovakav način našu komunikaciju. Naravno da se nije radilo o političkoj poruci, već samo o zahvali za podršku iz Ukrajine gdje smo igrali dugi niz godina. Nije nam namjera bila bilo koga uvrijediti. Kroz karijeru sam igrao sa saigračima iz puno zemalja i sve ih iznimno poštujem, a kao što imam puno prijatelja u Ukrajini, tako ih imam i među Rusima te sam ponosan na sva ta prijateljstva. Sretan sam što znam ruski jezik, uživam u ruskom gostoprimstvu na ovom natjecanju i duboko se nadam da ova izjava neće biti shvaćena kao ništa drugo nego poruka zahvale prijateljima iz Ukrajine na podršci, ne u utakmici protiv Rusije nego općenito na Svjetskom prvenstvu”, poručio je Vida.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana