Hrvatice u Španjolskoj pljačkale starce

Pet hrvatskih državljanki uhićeno je u dvije policijske akcije u Barceloni i Tarragoni zbog prevara, razbojništva i provalnih krađa.
Policija je u njihovom stanu pronašla veću količinu dragulja, lančića, ogrlica, prstenja i ostalih dragocjenosti.
Lokalni mediji izvijestili su o uhićenju “balkanske ženske mafije”. Sabinu A. (34) i njezinu vršnjakinju Robertu B. katalonski su policajci uhitili pod sumnjom da su na području Barcelone počinile seriju pljački, a žrtve su im bili mahom imućni, ali usamljeni stariji ljudi.
Kako prenosi Jutarnji list, na više lokacija u Barceloni i okolnim naseljima tjednima su nadzirale svoje žrtve, a nakon što su proučile njihove navike, kretala su u realizaciju lukavog plana. Više je stilova koje su koristile, od glumljenja velike zabrinutosti za žrtvino zdravlje do zavođenja naivnih starčića.
Kad bi stekla njegovo povjerenje, Sabina A. starčiću bi predložila da odu u njegovu kuću. Ako bi procijenila da u kući ima vrijednosti pogodnih za krađu, iskoristila bi trenutak i starčiću u piće ubacila sredstvo za spavanje. Potom bi pozvala suučesnicu Robertu B. i “žetva” je počinjala. Krale su uglavnom nakit i dragocjenosti, a “pale” su 14. prosinca nakon što su pokušale prodati ukradeni nakit zlataru u Barceloni.
Policija je u njihovom stanu pronašla veću količinu dragulja, lančića, ogrlica, prstenja i ostalih dragocjenosti.Oko 80 kilometara južno od Barselone, u Taragoni, uhapšene su još tri žene sa hrvatskom putovnicom zbog sumnje da su izvršile više provala u stanove.
Akcija je izvedena prije sedam dana, a policija nije potvrdila vezu s prethodnim uhićenjem. U ovoj akciji su uhićene hrvatske državljanke Mira T. (21), Dragana J. (39) i Romina S. (22), piše Jutarnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.