Humani gest: Muškarac otplatio sva dugovanja građana u apoteci u Kalesiji

Muškarac čiji identitet javnosti nije poznat jučer je u dežurnoj apoteci “Adonis” u Kalesiji otplatio sva dugovanja građana koji lijekove kupuju na odgođeno plaćanje.
Muškarac je prekjučer došao u apoteku “Adonis” iz koje je za Klix.ba potvrđeno da je dan kasnije u cijelosti platio dugovanja građana.

“Bili smo prilično iznenađeni gestom, jer su rijetke situacije kada se neko ponudi da plati dugovanja. Čovjek je došao prekjučer te rekao da ga nazovemo kada završimo sabiranje računa. Jučer ujutro smo ga nazvali i on je platio sve do posljednje marke”, kazali su za Klix.ba iz apoteke “Adonis”.

Zbog teške materijalne situacije u kojoj se stanovnici Kalesije nalaze, ova apoteka omogućila je kupovinu lijekova uz odgođeno plaćanje. Uglavnom je riječ o penzionerima kojima su minimalne mjesečne naknade nedostatne za izmirenje svih troškova.

“Oni plate pa se zaduže ponovo. Nadamo se da će se stanje u državi popraviti pa da ti ljudi neće morati posuđivati lijekove. Situacija je takva da sve više pacijenata dolazi i uzima lijekove na ovakav način”, istakli su iz ove apoteke.

Uposlenicima ove apoteke najteže padaju situacije kada roditelji nemaju novca da kupe sirup za svoje bolesno dijete.

“Nisu rijetke situacije ni kada mi snosimo trošak pacijenta. Mnogo puta se desilo upravo da mi iz svog džepa platimo lijekove ili da apoteka snosi troškove. Ali, opet, hvala ljudima koji izađu ususret i pomognu onima koji su prinuđeni da posuđuju novac za lijekove”, dodali su iz ove apoteke.

Humani gest muškarca naišao je na pozitivne reakcije mještana Kalesije.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook